Saturday, 11 February 2012

Posting Posting - SELANGOR ^_^

Assalamualaikum and hye everyone!!

Dah lame sangat2 I x update  blog ni kan... sobs.. =(  Been very busy with school and holidays... Owh actually I have something to share. Alhamdulillah I am officially a teacher.An English teacher. GOOD MORNING ALL!! Ecece... practise practise... test vocal kuat ke x.. hehe.. ok2... back to the story... Alhamdulillah syukur ke hadrat ILAHI, I have been posted not far away from my home. Alhamdulillah. Sangat bersyukur kepadaMU ya Allah. Alhamdullillah. Sekolah yang dimaksudkan ialah Sekolah Kebangsaan Padang Jawa. 15mins away from my house. with no bad traffic jam but only 5 traffic lights. So,since i teach in the evening session, around 12.45 dah kluar rumah dah .Guru yang konon2 berdedikasi.. hehe....InsyaAllah nk jadi seorang yang berdedikasi setiap masa... Alya jangan rajin sekarang je tau, pastu nanti dah malas2.. kena rajin sekarang dan berterusan ok.. insyaAllah.. ^_^ Alhamdulillah, I fell in love with this school since the first time we met... ecece... mcm lovers plak... Yer la.. I believe kita kne jatuh cinta dengan sekolah dlu so that kita akan semangat untuk berbakti kepada sekolah, anak murid dan juga berkhidmat dengan setulus hati.. Aminnn... How about the others? Guru Besar? Teachers? Staff? Students? Alhamdulillah.. semuanya baik-baik belaka... menerima kedatangan I dengan hati yang terbuka dan selalu memberikan kerjasama dan tunjuk ajar... Al-maklumlah, as a newcomer, mesti macam lost sikit sebab tempat baru.. Tapi, alhamdulillah, cikgu-cikgu dekat sini baik-baik sangat..Ok! i kena ajar year 3..ada 4 classes semuanya..so far so good...i get along well with the students...hehe...comel2 sgt mereka2 ni tau....lovelies, do pray 4 me ya!..really hope i could face all the ups and downs of teaching....So, basically dats what i've been doing so far.. Nanti kalau ade ape2 lagi I update lg ok..b4 tu...nak tunjuk skolah i dulu...jeng3


sekolahku yang ku cinta..=)


Owh btw, I miss u encik belog.. Sorry sebab tak dapat nk update selalu just like before... (time tanam anggur dulu) I am entering a new phase of life and I have new commitment now. =)

Till we meet again....

Assalamualaikum and have a nice day all..

Hugs and kisses from ME!! =)

3 comments:

CiK FizA said...

Waahhh.. dah posting. Best laa. Dekat pulak tu dengan umah. Cik Fiza stdy pon x abs lg. Ada lg 1 taun setengah. Huu. Xtau la d postingkan dkt mana nnt. Hee. Harap2 la dekat2 je walaupon d tempatkan kat negeri laen. huuu. **Ank manja kott ^^

Btw, Tahniah ye Kak Alya! Selamat menjalankan tugas mendidik anak bangsa n selamat menjadi guru yang berdedikasi! Heee. :DD

Miss Sunshine said...

Salam..
Alya, tengok gambar2.. rasa macam familiar lah...
Alya dulu pernah sekolah rendah kat SK Raja Muda kan? UPSR 1998 ke? tengok hubby alya pun rasa macam kenal jugak.. kalau salah org, jangan marah ye..

ape2 pun tahniah... dah jadi teacher.. dekat pulak tu dgn rumah.. tak mcm kita, rezeki kat seberang laut...

LutfialiaH said...

CiK FizA : tq cik fiza..hehe...xpe2...enjoy ur student life k...x lame dh nk hbs tu...doa bnyk2 k...insyaAllah cik Fiza pun dpt dkt dgn rumah nanti..hee...tq dear...=)

Miss Sunshine: wsalam!HANAAAA!...hehe...yer la...ni aliah n lutfi yg dulu satu geng dgn hana masa skolah rendah tu...hehe...hana sihat?..ya Allah x sangka bley jumpa dkt sini kan...hehe...hrtu bru lutfi sebut2 citer psl geng skolah rendah dia..hee...hana pun teacher ke?...kena posting dkt mana?

Post a Comment